Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jakákoliv připomínka odsunu vyvolá současně i vzpomínky na hrůzy války. Koncentrační tábory, masová likvidace civilních obyvatel. Kdo má zájem na rozdmýchávání nenávisti?

5 0
možnosti
Foto

Nemáme si co vyčítat. Češi po druhé světové válce začali stavět koncetrační tábory, do kterých umisťovali své spoluobčany, ukradli jim jejich majetek, označovali je stejně jako nacisté Židy, zakazovali jim poslouchat radio, zabíjeli je jenom proto, že byli Němci bez ohledu, zda to byli starci, ženy a děti. Znásilňovaly německé ženy. Ponižovali je neposkytovali jim základní lékařskou péči, jenom proto, že to byli Němci. Dokázali jich zavraždit 35 000 podle našich historiků. Po válce si Češi zvolili komunisty, nechali vraždit svoje válečné hrdiny, vyvraždili elitu národa, přes protest celého světa pověsili ženu zbývající elitu vyhnali ze země. Co si máme vyčítat.

8 1
možnosti
TB

Tak především to musíte posuzovat v kontextu té doby. Téměř všude v Evropě si lidé počínali stejně, někde i mnohem hůře, tedy Češi nebyli žádnou výjimkou v odplatě Němcům ;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik