Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je mnohem lepší trest.

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší je dát vandalovi vybrat: buď basu a mastnou pokutu, nebo vlastnoručně své "dílo" odstranit. Příslušné pomůcky k tomu si ovšem musí zaplatit.

Co se týče ruského případů, tak nasprejovat ve Vasilu karikaturu velkého Vladimíra se opravdu nevyplácí.

0 0
možnosti

A oni tam nasprejovali karikaturu velkého Vladimíra? V článku nic takového není.

0 0
možnosti

Možná by stačilo zavést tresty jako v současném Singapuru. Obyčejnou rákosku, na kterou ale nikdo potrestaný nezapomene. Když chytili jednoho amerického turistu, jak na nádraží v Singapuru posprejoval vagon, dostal trest 4 rány rákoskou. To se nelíbilo Američanům a tak žádali prominutí trestu. Singapurci částečně vyhověli a dotyčný vandal dostal rány jenom 3.

8 0
možnosti

J78i79r68i 45K35u36c56e23r66a

19. 7. 2019 13:40

Já v zásadě proti tělesným trestům vůbec nejsem. Pár ostrých ratanovou rákoskou na holé pozadí by pro určitý typ darebáků byl velmi vhodný trest. Protože levný, rychlý a pro ně snadno zapamatovatelný. Tomu by se chtěli vyhnout.

Ale to hovořím - a bohužel jen čistě teoretickém - o trestu na základě soudního rozsudku. Dávat lidem po ústech organizovaně mi správné nepřijde. Jasně, chytím vandala, co mi ničí majetek, tak mu v té chcíli, v tom okamžiku jednu či víc fláknu (pokud to bude vzhledem k jeho a mé fyzické konstituci možné ;-)). Ale organizovaná tlupa mstitelů.... To je i na mne daleko za čárou.

2 0
možnosti
Foto

I30v47a96n 11M80a35r46e15k

19. 7. 2019 13:37

Karma p.Štrompfe,ale?. . . . . . . Ale snad nás nenabádáte, trestat fyzicky naše momentálně největší a nejvěrnější přátele? 8-o ;-(

1 1
možnosti
Foto

vy asi nejste moc chytrý, soudě podle příspěvků:-P

1 3
možnosti

P63a13v92e86l 30H80e61m36e14k

19. 7. 2019 13:24

Já myslím, že jediný adekvátní trest za sprejerství je povinnost dotyčného, úvest na vlastní náklady posprejovanou zeď (nebo cokoliv), do původního stavu. Ale se vším všudy. Takže sprejere - budete zadržen do doby, než bude poškozený objekt opraven. Budete mít přístup k telefonu i internetu. Najměte si firmu, případně zavolejte pomocníky, a pokud se chcete opravy osobně účastnit, zaplatíte samozřejmě i ztrážného, který vás bude na místě hlídat ,abyste nezmizel. Až bude místo opraveno a účty vyrovnány, můžete odejít. Další případný trest by se mohl vztahovat k obsahu sdělení na zeď napsaného. Nejlépe vyfotit, překopírovat na tričko a dotyčný by to musel povinně nosit. Náklady jdou samozřejmě na něj.;-)

3 0
možnosti
Foto

Násilí asi většina lidí nechce, ale stačilo by, kdyby se policie trochu víc snažila. Vzhledem k tomu, že je sprejerskými díly vyzdobená celá Praha, nechce se ani věřit, že by nikdy nebylo možné ty umělce chytit a nechat je svá díla odstranit. Btw, ve Vídni to jde bez násilí taky.

0 0
možnosti
Foto

výši pokuty a škody ne v penězích, ale odpracovat při úklidu a údržbě města.

Červenou vestičku, pytel, koště a na ruku sledovací náramek.

2 0
možnosti

R^, dovedu si představit i velkou pokutu, i ty práce - o kterých mluvíte....,ale fyzické tresty, které tu v diskuzi kdosi navrhuje, tak to je na mě silný kafe8-o

0 0
možnosti

Z toho závěru mi je - pane blogere - dost smutno. Věřte, že si uvědomuji průser vandalství, ale brát v úvahu ten fyzický postup - z toho mi je až úzko.......

1 0
možnosti

Oba tzn. jak ten náš, tak ten ruský je špatný. Jediné řešení je nejdřív zavřít na 24 hodin aby vychladli hlavy, potom uhradit mastnou pokutu a na závěr pod policejním dohledem jejich osobní účast na odstranění toho jejich díla. Teprve potom propuštění a vyhoštění.

3 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik