Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Podle chování modrých ptáků to byla vždy pseudopravicová strana - bylo tomu tak v minulosti, je tomu tak i dnes. Hlavní myšlenkou dnešní party je - "Byli jsme už dlouho pryč od korýtek, chceme rozkrást i ten zbytek!".

0 0
možnosti

Fiala přivede ODS na buben, ať si liberalboys malují budoucnost, jak chtějí.

2 1
možnosti

Stačí navštívit stránky Fialy na FB a počíst si v diskuzích pod jeho výrony.

2 0
možnosti
Foto

Pravda, Fiala toho zatím nic moc nedokázal, což se dá proložit i do budoucnosti.

Klaus, ten už předvedl, co je v něm a dá se, v podstatě s jistotou, předpokládat, co by v politice předvedl, dosáhnout vyšší funkce.

Tak to je opravdu výběr k nezaplacení.

4 2
možnosti
VP

Fiala hlavně svým neumětelstvím bere hlasy ODS.

4 0
možnosti
Foto

"Pěsti ve tmě" by mohly být metaforou zákeřnosti a bezcharakternosti. Což by tedy bylo hodně výstižné. Takhle se nechová ten, kdo by chtěl být naší zemi prospěšný, ale mnohem spíše ten, kdo má úplně jiné úmysly.

Á propos, ODS v minulosti nikdy nebyla skutečně pravicovou stranou. Měla jen dogmatickou pravicovou rétoriku. Ne podle rétoriky, ale podle ovoce se pozná strom.

6 2
možnosti

Zloděje propisek a autora amnestie těch nej tunelářů,někdo ještě bere vážně?Ani kolo by si slušnej člověk o tuto kreaturu neopřel.

5 7
možnosti
DR

To je věcí názoru. Někdo nebere vážně Klause, někdo zase toho komika Fialu.

5 0
možnosti
MB

Dost dobře nechápu smysl tohoto příspěvku.

Je to podiv nad tím, proč Klausové kritizují ODS, kterou starší Klaus zakládal a jejíž principy sám definoval? A co by na tom bylo divného, pakliže mají dojem, že současná ODS tyto principy již nezastává?

Ony si obě strany (Klausové a ODS) vyčítají, že se ta druhá strana odklonila od principů ODS. Otázkou tedy je, kdo se od čeho odklonil.

ODS tvrdí, že prosazuje principy "liberální demokracie západního typu". OK, jenže problém je v tom, že západoevropské hodnoty a principy za 20 let zaznamenaly znatelný posun ..od svobodného tržního prostředí k větší regulaci (dalo by se říct socialismu) a začaly více akcentovat různé až pseudohumanistické a pseudokorektní fráze a témata.

Nedivím se Klausům, že jim to připadá jako odklon od původních principů ODS, které odpovídaly tehdejšímu pojímání západoevropské tržní ekonomiky. A v tom je ten problém, že se mění okolní svět.

Zatímco ODS se ochotně přizpůsobuje, Klausové hájí konzervativní hodnoty ..tedy ty původní a osvědčené ..nikoli novodobě vize sociálního inženýrství.

Já sám, jelikož zastávám rovněž spíše konzervativní hodnoty, v tomto Klausům naprosto rozumím... a jen doufám, že případná nová strana toto bude schopna srozumitelně formulovat a pojmenovat.

7 3
možnosti
Foto

Prosím ,popište, co považujete za konzervativní hodnoty. Neironizuji, ptám se vážně.

3 1
možnosti
Foto

Vzhledem k věku ZAKLADATELE jde spíš o dětské pěstičky vzteklého spratka. ;-D

11 9
možnosti
MB

Tak zrovna k věku zakladatele jde především o jistou životní zkušenost založenou na působení v řadě funkcí a v různých situacích. Srovnatelnou zkušenost a možnost nadhledu tu nikdo jiný nemá.

Samozřejmě, že s Klausem je možné v lecčems nesouhlasit ..ale bagatelizovat jeho názory je vyslovená hloupost. Vždycky stojí alespoň za zamyšlení.

Mám dojem, že pakliže tu vznikne strana, která bude navazovat na jeho vidění a zkušenosti, že nepůjde o žádné pěstičky vzteklého spratka, ale o stranu, která osloví slušnou část rozumně uvažujících lidí.

7 1
možnosti
VH

Neexistuje předseda ODS, který by pana Klause uspokojil. Vždyť v š i c h n i vědí, že Klaus je jediný, vynikající, geniální.

Pád ODS začal pádem pana Topolánka. Zosnovaným čerstvě rezignujícím čestným předsedou Klausem, realizovaným frustrovaným exministrem financí Tlustým. To jsou skuteční hrobaři ODS.

13 4
možnosti
AR

Ano, všem následovníkům v čele ODS po jeho odchodu z funkce předsedy leštil Klaus schody. A z každého i menšího upadnutí měl radost. On vidí pouze sebe!!

3 1
možnosti
Foto

Ivan Medek krátce před sametem mluvil o rozmařilé komunistické smétánce a o hrubé živočišné říši,v níž se občané Československa ocitli. Přívlastek "komunistické" použil samozřejmě jen dle názvu strany mající onu vedoucí úlohu, protože jinak by to byl protimluv. Rozmařilost na úkor druhých nemá s komunismem nic společného a k žádnému systému alespoň komunismu podobnému nelze dojít pod vedením rozmařilých, kteří se možná uskutečnění komunismu báli více než demokracie.

Veškéré programy dnešních politických stran a činnnost těchto stran vnímá mnoho lidí jako "modernější" způsob, jak sliby zmatené občany tahat za fusekli a nemuset udělat to zásadní, čím se demokracie může pyšnit nebo může bez toho dohnít k autoritářkému režimu, v němž se bude mít mnoho poslušných lidí dobře.

Tím zásadním je co nejzodpovědněji projevovaná vůle vyvíjet tlak na veškeré orgány činné v trestním řízení, zejména na justici a státní zastupitelství. Zejména proto, aby se policie nemusela často cítit jako ouchcapek, když výsledky šetření jsou vyhodnoceny v rozporu s logikou věci. Mám tedy na mysli nikoli hyperkorektnost vůči justici a neustálé demagogické omílání, že justice je v demokracii nezávislá, naopak. Akcentovat, že justice zaručuje demokracii tím lépe a tím více poskytuje občanům pocit bezpečí, čím více je závislá. Nikoli však na vůli kohokoli, ale na zákonech této země. Závilá existenčně. Tedy aby trvání strážců demokracie ve fukci záviselo na jejich vůli a ochotě stát na straně zákona.

1 0
možnosti
JK

Tak. Fiala je měkkýš.

1 0
možnosti
LC

Hlavně nemá žádný vlastní nápad. Je to sice slušný úředník, ale do lídra má daleko.

5 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik