Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jedna velká Holandie na den, no to je přece super zpráva...

3 0
možnosti
Foto

Důchody se zvyšují na základě zákona, takže každá vláda je povina důchody zvyšit a to mimo jiné. Důchody se zvyšují v závislosti na růstu indexu spotřebitelských cen a na růstu mezd. Výpočet růstu cen se provádí z indexů spotřebitelských cen (životních nákladů) za domácnosti celkem, zjištěných Českým statistickým úřadem.

4 0
možnosti
JS

Máte naprosto pravdu, ovšem ten zákon byl "zpřesněn" tak , že rúst důchodů byl snížen, aby ti starouškové, jak pravila paní poslankyně, měli možnost se přizpůsobit tak, jak jsou zvyklí.

2 0
možnosti
VH

Jen na úvod - za toho Kalouska jsme si přilepšili o korunu denně (nikoliv o haléř).

Valorizace je, pane Štrompfe, udržení hodnoty (valoru). Když je nulová inflace (a dokonce prakticky nerostou mzdy), není co valorizovat. Hodnota koruny se nezměnila. Proto vyšlo zvýšení (tuším) o pouhých 60 Kč. Že z toho darebáčtí politici udělali bič na Kalouska a že jim na to hlupáci sedli je věc jiná.

Hodnota starých důchodů se trvale reálně zvyšuje, I bez Aňácko-socialisticko-bolševického populizmu.

Přidávat lze samozřejmě nezřízeně - na dluh. Už i paní Schillerová pochopila, že začíná být zle. Protože ten jeden jogurt denně (tedy ty dvě stovky měsíčně nad výpočtový vzorec) znamenají u všech důchodů (včetně invalidních a pozůstalostních /bez souběhu/) díru v rozpočtu ve výši cca 7,5 mld. Už druhým rokem, tedy pro další období zátěž 15 mld. navíc.

Kolik jogurtů byste chtěl?

A ještě k "důchodovému účtu": Kdy nějaký takový účet vznikl? Podle jakého zákona? Z jakých prostředků byl naplňován?

Zákon o důchodovém (a sociálním) pojištění měl platnost od 1.1.1993. Do té doby se žádné pojištění neplatilo. Od prvního okamžiku byl příjem z pojistného (jak zákon stanovil hned ve druhém paragrafu) příjmem státního rozpočtu.

Tak co to vlastně ten Klaus s Kočárníkem vybrakovali. Neexistující a prázdné nic?

11 1
možnosti
JS

Vážený pane Hrubý, matematiku Vám nechci vyčítat, ale ty základní početní úkony byste ovládat mohl. Pokud se přidalo 60 nebo nevím kolik Kč za rok, skutečně jen génius z toho dokáže vypočítat korunu denně. Vaše učené kecání na téma udržení valoru je úsměvné. Pokud se jedná o nulovou inflaci v té době to je vtip nebo se Vám to zdálo? Pokud si nepamatujete přesun z důchodového účtu do státního rozpočtu, je naprosto zbytečné se s Vámi bavit.

2 3
možnosti
Foto

I65v96a30n 76M27a24r70e62k

16. 2. 2019 9:51

No, a na jako "jednotku" p. Štrompfe byste přepočítal "navýšení" důchodu vlád minulých, které činilo považte to lidé neskutečnou částku 40k ! ! ! 8-o Můžete zde i uvést, co byste za to denní navýšení v "sumě" 1,3333 k pořídil ? 8-o8-o8-o

5 1
možnosti
AZ

40k = 40000 Kč. Zřejmě jste měl na mysli 40 Kč. A víte, která vláda a který ministr financí těch 40 Kč přidal? Byla to Sobotkova vláda s ministrem financí Babišem v roce 2016.

4 0
možnosti
MS

Kdybyste poslouchal zprávy, nebo četl noviny, zjistil byste, že důchodový účet je v současné době v p ř e b y t k u. Takže nic není nenávratně ztraceno, jak se snažíte tvrdit. Váš článek je plný nesmyslů. Například jeden jogurt se vejde do ceny zhruba 10-12 korun (za cenu 27 Kč dostanete 400 gramové maxibalení), 35 korun měsíčně není jeden halíř denně atd.

12 1
možnosti
KS

Tak autor si zřejmě vybral velký jogurt záměrně, aby to vyznělo dostatečně nicotně.

4 0
možnosti
JZ

Pokud se u nás mluví o příjmech, tak je tak nějak zvykem, vyčíslovat to měsíčně. (Jinde jsou třeba více zvyklí na týdenní nebo roční příjmy.) Vy z neznámých dúvodů chcete, aby se to zrovna v tomto případě přepočetlo na dny. Proč?

A jasně že zvýšení o 150,- Kč denně by bylo pro důchodce lepší. Jenom by se asi našel někdo, kdo by to přepočetl třeba na návštěvu kina, aby ukázal, že je takové zvýšení naprosto komické. A pak asi není tak úplně reálné, aby se důchody zvedly o 4 500,- Kč měsíčně.

4 0
možnosti
KS

Navýšení důchodů o 27 Kč denně je málo, jo? Hele a co takhle to přepočítat na hodiny? To je jenom lehce přes 1 Kč a za to si důchodce nekoupí ani rohlík! Jenom pro dokreslení kontextu, tak za ty poslední asi čtyři roky velmi slušného ekonomického růstu rostla průměrná čistá mzda tempem zhruba jeden a půl jogurtu denně.

Důchody byly už od 50. let vždy (VŽDY!) součástí státního rozpočtu. Dokonce se právě až za Klausových vlád začal sledovat "důchodový účet", tedy v podstatě pouhá bilance důchodového systému. Do té doby neexistovalo ani to! Kolikrát budeme ještě svědky omílání toho blábolu o Klausovo "rozpuštění důchodového účtu/fondu"? Představa, jak někde ležely na hromadě stovky miliard československých korun a čekaly na to, až se nějaký moc hodný politik rozhodne z důchodců udělat boháče? Jako vážně?

11 1
možnosti
Foto

Takže Klaus sám vydělil sociální a zdravotní pojištění od daní ze mzdy. A vy se divíte, že je mu vyčítáno, že v podmínkách horentní inflace spočitatelné přebytky sociálního pojištění vrátil zpět do státního rozpočtu a pak se tvářil jako král, že má vyrovnaný rozpočet. Něco jiného je, že to mohlo být nejlepší, co mohl kvůli brzdění inflace udělat.

Problém je kvůli jeho dalšího prohlášení, že transformace skončila, že jsme se stali standardní ekonomikou, kde vláda už nemusí nic konat.

OECD mu spočítala, že naopak vytvořil veřejný dluh ve výši 22% tehdejšího HDP během dvou let (dluhy za bankovní socialismus).

1 0
možnosti
JP

Naučte se počítat: "Miroslav Kalousek spočítal, že seniorům může přidat 35 korun. ... Prostá matematika jednoznačně sdělila, že senior si Kalouskovým gestem přilepšil o jeden haléř denně." Snad o korunu denně, ne? Kdyby to byl halíř denně, pak by příspěvek činil 35 haléřů za měsíc, tedy 0,35 Kč / měsíc.

8 0
možnosti
RC

Muzete mi sdelit, v kterem roce podel vas pridali 35 Kc? Viz "Statní kasu odemykal Miroslav Kalousek a spočítal, že seniorům může přidat 35 korun. Taky to udělal a nastalo všeobecné veselí, že to raději udělat neměl."

Ja jen, ze Schillerova Vam to hned vyvrati, Za Necase se pridavalo nejmene 45. Zato za Babise jendou 40.

m/SchillerovaAlena/photos/a.386340968505855/596697017470248/?type=3&theater

A ten blabol o obrim prebytku duchodoveho uctu.... Kolik tam podle Vas melo byt?

7 2
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik