Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Informace ze seznamzpravy.cz o včerejším průběhu demonstrace:

„Železnou ulicí procházela část demonstrantů. Jeden z nich se choval jako šílenec. Anglicky křičel na lidi okolo. Po chvíli se ukázalo, že jde o Čecha. Ukazoval na ně prostředníček a podobně. Když se lidé ohradili, začal být agresivní. Nejdřív napadl jednoho člověka, pak atakoval ženu, co stála vedle. Lidé ho vytlačili. Ten muž následně praštil hlavou jednoho pána, který tam byl se synem,“ https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-protestnim-pochodu-proti-babisovi-zaznela-kubisova-demonstranti-miri-na-staromestske-namesti-61135?seq-no=8&dop-ab-variant=&source=clanky-home

2 0
možnosti
Foto

Odkdy menšina diktuje většině?

9 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 8
možnosti
AL

Řvouni z pražských ulic, co nosí v rukách šibenice a hází květiny do odpadkových košů pohrdají svobodnými volbami a vůli většiny.

Chtějí za každou cenu zvrátit výsledky demokratických voleb. Znevažují svobodnou vůli občanů, kteří rozhodli ve volbách.

Naštěstí, naše zřízení je postaveno na demokratických hodnotách a svobodných volbách, kde nerozhoduje ulice, ale většinová vůle voličů.

Mám rád svobodu a demokracii.

17 1
možnosti
Foto

Občane Ličko a co říkáte tomu, že i občan Okamura hlasoval pro svržení současné vlády?

4 3
možnosti
SN

:-).....Pane autore,, představme si! Fantazie musí hodně pracovat. VLáda by padla, president by měl jmenovat někoho jiného mimo ANO, jak by si přála opozice. Koho? Fialu, Bartoše, Bělobrádka, Gazdíka, nebo Farského? Je tam nějaká osobnost, které by lidi důvěřovali ? MOžná ano! Ale....lidé mají pořád jakousi paměť a pamatují si co "klasické" strany, které dnes chtějí shodit vládu, natropily v minulosti! To je Babiš se svými 50 mega, navíc značně problematickými., proti nim čistá lilie. Případ starý 10 roků vytažený Chovancem při strmém pádu preferencí ČSSD. Možná, že i to zdlouhavé šetření je cílem. Čím déle to bude trvat, tím déle můžeme Babiše citýrovat.

Ještě bych dodal, že ta žádost o dotace prošla velkým kolečkem schvalování různými institucemi....vyhodnocena jako bezchybná. Neměla by policie také stíhat ty, co to podepsali ?

7 4
možnosti
Foto

Jako vždy absolutně mimo. Proč by měl prezident jmenovat někoho mimo ANO? ANO přeci vyhrálo volby, tak má nárok vládnout. Nebo to snad chcete popřít? Stačí jmenovat jiného premiéra z řad ANO. Předpokládám že voliči ANO volili program ANO a nikoliv pouze Andreje Babiše. Nebo je to u vás jinak?

6 2
možnosti
AL

Probrali jsme to s přáteli i obchodnámi partnery - pro nás by nebylo dobré, kdyby teď měl Babiš uhnout. Nebylo by to dobré pro obchod, podnikání ani byznys. Na bohaté a chudé je třeba pohlížet jako na dvě odlišné skupiny lidí, které často přemýšlejí a jednají zcela jinak.

Opravdu by teď nebylo dobré ani pro ekonomiku, zahraniční obchod ani vývoj koruny na burze, kdyby !Velký Andrej" padl.

Zkrátka, výkřiky ulice nic nemohly změnit. Jde chladná fronta a po víkendu se musí do práce a Kalousek, Fiala & spol si musí opět nechat zajít chuť.

6 3
možnosti
PV

P95a72v55e65l 81V54é10b14r

24. 11. 2018 8:03

Čiší z vás pohrdání "obyčejným člověkem", kterého nazýváte posměšně ulicí. Ale uvědomte si, že pokud se situace stane neúnosnou (a má k tomu našlápnuto), bude rozhodovat ona opovrhovaná ulice.

11 4
možnosti
DR

Anebo to taky dopadne úplně obráceně jako vždycky. Počet demonstrací se bude postupně snižovat jak to lidi postupně přestane bavit a za čas bude klid. A na to dosti politiků vždycky spoléhá, Babiše nevyjímaje.

3 0
možnosti
LH

Naposledy Nečas měl 100000 lidi a Kalousek porvaval něco o luze z ulice.....

1 0
možnosti
PK

V demokratické společnosti je právo na vyjádření názoru zcela běžná záležitost,takže nevím proč tomu věnujete takovou pozornost. Jen se obávám aby frustrace z nevyslyšení jejich požadavků nepřerostla v násilí...

4 0
možnosti
MB

Česká povaha je zvláštní, neagresivní stádovitá. Vysvětluji si historií od r. 1620, osmičkovými daty, podobně tím, že jsme nevlastnili kolonie. K tomu emigrace elit a proplachování 948 - 1989. Nevyrovnaná minulost, chaos s odkazem Husitů - přes zapomenuté Legionáře, kteří bili bolševika ap. Pak se poměrně snadno podlehne vábení Velkokneze STB Bureše, navíc podporovanou Hradním pánem. To, že lidé se chovají Občansky je v pořádku, plné právo se Shromažďovat, Peticovat. To, že se vynoří zase jiný Sektář, který je napadá je očekávatelné. Je úsměvné, že většinově se objevují dotazy - A kdo to platí? Stále je tam méně dotazů - A proč tam vůbec pochodují? Nemám se přidat, jít taky? Nést transparent - Stop Babišovi, Zemanovi - Udavači STB - stydíme se za tebe? Obsah bobuřuje? A čím vlastně ... ? :-)

0 0
možnosti
ID

Pane Strompfe, kde chcete, aby tohle skoncilo? Vas ideal, tak jak to vidim, je anarchie. Jinak se ty vase vidiny nedaji nazvat. Demokracie ma urcita pravidla a kdyz se nedodrzuji, tak se deji politovanihodne veci. Muzete mit samozrejme demokracii africkeho typu, jako treba v Keni, kde pri volbach bylo 1200 mrtvych, ale ja si myslim, ze je lepsi zustat u evropskych zpusobu a trpelive vyckat do pristiho volebniho obdobi. Pak budete moci vyjadrit vas nesouhlas a zmenit vladu.

7 2
možnosti
PV

P65a51v30e83l 95V94é37b95r

24. 11. 2018 8:07

Takže, když zvolení představitelé vyhlásí, proti chtění většiny, svému sousedu válku, je lépe počkat na řádný termín voleb, tedy přímo doprostřed rozvinutých bojů...

Toto je malý příklad toho, proč by měli mít lidé možnost se vyjádřit nejen ve volbách. Ona totiž čistě zastupitelská demokracie je stejnou demokracií, jak lidová demokracie.

4 1
možnosti
AL

Zbožné přání tisícovky (vek?) zpovykovaných Pražáku se opět nenaplnilo a nenaplní.

Psal jsem to minule, budu to psát i v budoucnu a píši to i teď.

Takovým lidem se neustupuje!

Klidně plačte, mínusujte, křičte do světa, ale to je tak vše, co můžete dělat.

Velký Andrej opět v y h r á l !!

V tomto demokratickém systému nerozhoduje ulice, ani podrazy poražených politiků, ale pouze svobodné volby. Menšina se musí podrobit většině.

Mám rád Masaryka, Zemana, Havla, Putina i Trumpa. Mám rád svobodu a demokracii.

:-)

7 5
možnosti
Foto

Užiteční i....i, Tak mi po včerejším "shazování vlády" připadají. (To nemohou počkat do voleb?) Ale, je vidět, že naděje umírá poslední. Praha není,vážení, Česká republika, vážená "demokratické" strany - zavinili jste si ten propad preferencí samy... Na štěstí... Mrzí mě to, nikdy bych si nepomyslila, že budu někdy fandit A. Babišovi, nikdy jsem ho nevolila.. :-/Rv

5 5
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik