Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený autore!

Je známkou špatného demokrata, pokud si myslí, že zvolený politik je mocným pánem nad občany! Ano, myslí si to Miloš Zeman i Andrej Babiš. Jsou to všehoschopní postkomunističtí papalášové, kteří nectí svobodu druhého člověka ani demokracii. Demokrat je ten, který se cítí být služebníkem občanů, nikoliv jejich vládcem! Demokrat, na rozdíl od Zemana, Klause a Babiše ctí demokratickou dělbu moci!

A jak dopadnou podzimní volby? Nezaregistroval jste snad, že Zeman předvolební koalice neuznává a že chce premiérem prohlásit opět Andreje Babiše? Koho zajímá, že to bude neústavní? A pak, Miloš si s neústavností již poradil mockrát!

:-)

0 2
možnosti
ZD

Zkusil byste poučit neznalého - já - a jmenoval byste alespoň jediného našeho porevolučního politika, který dosud splňoval vámi uvedená kritéria? Děkuji předem. A pokud ještě připíšete i kandidáta nastupujících voleb taktéž splňujícího popsaná kritéria budu mít inspiraci, prohlédnout si volební program jmenovaného. Setrvávám v napjatém očekávání a nepresentuji to jako sarkasmus. Jen chci znát Váš názor.

0 1
možnosti
JS

Vzpomněl jsem si na výrok jednoho známého: "Kdo v umění neumí vůbec nic, stane se kritikem, komu se nevede ani tam, snaží se být politikem".

1 1
možnosti
ZD

V tom také vidím jednu z hlavních příčin frontálního útoku proti panu Babišovi. Neprošel sítem okresních a krajských sekretariátů a nestačil se namočit stejně jako všichni ostatní druzí. Je namočen a má máslo na hlavě, ale jinak - je zkrátka z jiné party. Navíc jsou za ním konkrétní výsledky. Proto je ostřelován ze všech stran, aby náhodou někoho jiného - schopného - ani nenapadlo jít do politiky. Voliči by pak měli prostor pro porovnání.

0 1
možnosti
AL

Jak řekl Václav Havel, naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne. Naděje je i to, že vydržíme u demokracie a raději budeme tuto zahrádku neustále opečovávat, než abychom ji opustili a nechali ji zarůst bolševníkem.

Je třeba si neustále připomínat, co říkal už Masaryk: „Nesprávné je dělat rozdíl mezi mravností velkou a malou, přesvědčení, že politik se v zájmu státu nemusí a nemá ohlížet na mravní zákony. Člověk, který lže a podvádí v životě soukromém, často lže a podvádí také v životě politickém a naopak. Nevěřme korupčníkům slibujícím zatočit s korupcí. Jen člověk slušný bude slušný vždy a ve všem. Bez všeobecného uznání mravních základů nelze spravovat žádný stát.

Vždy budu mít větší důvěru v morálně nezkaženého politika, byť nezkušeného či nedokonalého, než v politika, který má jen dobrý marketing nebo který se chce zalíbit tím, že je lidový a zdánlivě dokonalý, a přitom je mravně pokřivený a omezený. Nemá totiž smysl volit oligarchy nebo politické nástroje mocných miliardářů; těm koneckonců jde většinou stejně jen v prvé řadě o sebe a svůj byznys.

1 0
možnosti
ZD

Váš názor respektuji jako názor člověka, který čeká na prince na bílém koni. Tak to často mají také mladé dívenky.

Vývoj posledních třiceti let však ukazuje jinou a pravidelně se opakující skutečnost. Zvláště v poslední době potřebuje vývoj ve všech státech krizové manažery, kteří třeba s chybami, ale dovedou společnost provést nastalou situací. Ti nezkušení a nedokonalí tráví život neustálým žvaněním, promýšlením všech možných variant a bývají pravidelně smotkem nervů hroutících se před náporem krize.

Když se v krizi ocitne nějaké odvětví či podnik - koho povolávají ? Nezkušené a nedokonalé?

0 2
možnosti
MB

Což o to - každá vláda stojí na prd. Otravuje mne, nutí platit daně - přikrádá si ! Hlavně, nejsem v ní já samotný ! Dělal bych to lépe ! Asi start názoru pro kohokoliv ... Nastane to obvyklé - teče čas. Člověk má možnost hodnotit .

Já si pak připadám, jako chalupář. Před 7 lety jsem si postavil dřevěnici. Super, nicméně ejhle ! Dali se mi, do ní červotoči. Se stále větší chutí se zakusují do poctivého trámoví hospodáře. Snažil jsem se vypudit - Marné ! Už jsou všude prolezlí, ba i soused pravil, že tak to bude lépe ! Marně volám, že žádný užitek nespatřuji, pouze škody !

I zde na blozích, se objevují pozorovatelé devastačního jevu ! Jandová, Němcová, Buček ap. ! Melou furt to stejné - Pryč s dřevokazem, plísněmi a houbami ! Další zase, ano, asi Ochránci přírody?, volají - Nech brouka žít ... !

Hleďme na tu havěť drobnou - myška, muška, bleška, šváb - tu si trousí, tu si zobnou - špína chlap kdo na ně šláp - máš je ctít. ANO, nech brouka žít ! ... :-)

3 0
možnosti

Vážený pane Dando, tu poslední vámi "nepochopenou" větu jste popsal a pochopil velmi dobře. Děkuji.

0 0
možnosti
ZD

I já děkuji ! :-) Jen mne trápí ta Marie! Miroslava Němcová je neustále v šoku, Marie neustále fascinována. Bojím se o obě!

1 1
možnosti
ZD

Až na poslední větu, kterou jsem díky své nedokonalosti nepochopil, naprostý souhlas. Jediné avizované lepidlo koaliční spolupráce zmizí dnem případného vítězství. Voliči budou svým způsobem zrazeni když slyší, jak si po volbách pojedou strany dočasné koalice stejně po svém. Na barikádách tedy prapory vlají, nikdo ale nevíme kdo je drží a jestli je budou i po volbách držet stejně odhodlané ruce.

2 1
možnosti
Foto

Mě fascinuje, jak se koblihářům, kteří vládnou v rudohnědé koalici s komunisty a SPD, nelíbí koalice demokratických stran.:-)

3 4
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik