Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemáte tak docela pravdu, protože u nás ve skutečnosti tolerance existuje, respektive existuje nepřesnost měřících přístrojů, takže je jejich nepřesnost tolerována a rozhodně to není nula. :-)

0 0
možnosti

Už jsem psal v jiné diskusi, že hranici 0,5 promile má v EU 17 zemí (nadpoloviční většina). A nic hrozného se na jejich silnicích neděje. Další země pak mají 0,2 nebo dokonce 0,8 promile. Naše nulová tolerance je absolutní extrém.

Až se budou v EU sjednocovat pravidla silničního provozu (a ony se sjednocovat budou - jediná otázka je kdy), pak je hranice 0,5 dost pravděpodobná.

8 0
možnosti

Proč srovnáváte zrovna s Německem? Takoví Francouzi mají k alkoholu (hlavně tedy k vínu) mnohem vřelejší vztah a o nějakém "ordnungu" se u nich také nedá mluvit. :-)

3 0
možnosti

Vaše argumenty jsou nesmyslné. Hranice 0,5 má naprosto stejnou vážnost jako kterákoliv jiná hranice. Zpochybňovat výsledek dechové zkoušky se dá úplně stejně při 0,1 stejně jako 0,6 anebo 1 promile (trestný čin).

V USA mají dokonce v hospodách k dispozicím hostům alkatestry, aby ti věděli, jestli mohou řídit.

2 0
možnosti

Nebudete tomu věřit, ale v bývalé Jugoslávii mohl řidič mít až 0,8%. Tak jako v některých jiných státech, kde přesto mají menší nehodovost. Takže čím to je?

3 0
možnosti
Foto

Nechci se do toho plést - nejsem pivařka, ani řidička - i když po dobrém obědě si malé pivko také dám... Ale připomenu jedno přísloví: "S jídlem roste chuť ́" - myslím, že ale i s pitím (piva- vína) roste chuť" - a pak mnohý neodolá... Ach jo... :-(

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS