Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Pokud vím, tak ve Vatikánu se sešel počátkem února summit významných církevních činitelů z celého světa o zamezení zneužívání mladistvých. Je dobře, že ŘKC se snaží veřejně řešit tento problém. Z policejních statistik zemí EU vyplývá, že podíl kněží ŘKC stíhaných za taková zneužívání celkově činí jen 0,05%!! Přes 60% stíhaných jsou příslušníci rodin těchto mladistvých a přes 30% jde o pedagogy, vychovatele, vedoucí různých mládežnických zařízení, činovníci rekreačních zařízení či sportovní vedoucí, trenéři atd. atd.

2 0
možnosti
VH

Ano - stíhaných kněží je jen jedno promile všech stíhaných! Jaký je podíl kněží na celé (dospělé) populaci? V ČR (vč. jeptišek) cca 4 000, tj 0,05 % všech dospělých. K tomu přidejme, že mnoho poškozených, pokud se ozvou, se ozve směrem k církevním nadřízeným.

0 0
možnosti
MP

Na forum24.cz Jan Jandourek o pozadí případu píše, že ti kdo Pella znali, nevěří, že by

"porušil protokol a vydal se v rušnou neděli do sakristie katedrály bez běžného doprovodu. Tam by najednou objevil dva osamocené ministranty a sexuálně je zneužil, zatímco by měl na sobě liturgická roucha, která nešla rozepnout způsobem, jak to bylo popsáno. Pak se vrátil pozdravit účastníky mše. To všechno aniž by byl zpozorován spoustou lidí, kteří se při takové příležitosti neustále v sakristii pohybují.

Australský jezuita Frank Brennan, který se účastnil soudního procesu, napsal: „Tvrzení, že ty činy byly spáchány bezprostředně po mši zcela liturgicky oděným arcibiskupem a v sakristii s otevřenými dveřmi a zcela otevřené pohledu z chodby, mi připadalo neuvěřitelné.“

K Pellovu odsouzení došlo při druhém soudním řízení poté, co jeho první soudní proces v srpnu skončil u poroty. Deset z dvanácti porotců bylo připraveno ho osvobodit. Lidé se teď mohou divit, jak k takové dramatické změně názoru mohlo dojít od jednoho soudu k druhému.

John L. Allan Jr. uvažuje o tom, jestli není příčinou i australská politika a negativní mediální pokrytí, protože Pell má v Austrálii pověst asi takovou, jako měl v Americe Usáma bin Ladin po 11. září. Není si jistý, zda je za takových okolností spravedlivý proces vůbec možný."

Nečtěte jen babišnoviny, zmagoříte z toho :-)

Jinak vážně : každý případ zneužívání je zavrženíhodný. Jen bych prosil, jak napsal již předřečník, srovnejte si, kolik z nich se stává v jiném prostředí - v širší rodině, zájmových a sportovních oddílech. A kolik obvinění je křivých a jak mohou lidem ublížit.

1 0
možnosti
VH

Každý souzený či odsouzený spolu s příznivci a advokáty volá "Jsem nevinen".

0 0
možnosti
DH

D50a55v55i53d 62H11o76r23á71k

27. 2. 2019 19:06

To je jen zbytečný humbuk.

Vždyť právník toho obviněného kardinála prohlásil, že nešlo o nic tak závažného a byla to jen obyčejná penetrace...(jak se dnes píše v jednom článku na i-Dnes)

...a pokud k té penetraci použil křížku, nebo jiné náboženské potřeby, pak to byla možná dokonce záslužná činnost, neboť se snažil tím vyhnat ďábla z těla oběti. ̈

A myslím, že by neměl být vůbec obviňován, ba dokonce naopak prohlášen za Svatého když u obou nezletilců provedl zázrak. A pokud už ne za Svatého, pak by měl být alespoň Blahoslaven.

1 0
možnosti
JP

J33o39s65e18f 28P34o82t77r

27. 2. 2019 18:41

pane autore,

největší radost z vás mají islámští fundamentalisté, protože pracujete nejvyšší možnou párou pro jejich vítězství. Kydáte hnůj na celou křes ́tanskou civilizaci, která dala světu nejvyšší civilizační úroveň.

Jste voličem KSČM, nebo zakomplexovaným člověkem, který nenávidí vše kolem sebe ?

Kdybyste byl objektivní tak byste musel kritizovat toho kardinála, přát mu, stejně jako ostatní aby se upekl v pekle. A když chcete kritizovat církev, tak byste musel nejdřív vyjádřit procentický poměr těchto zrůd v armádních útvarech, sportovních družstvech, uměleckých souborech, pěveckých kroužcích ...., protože to, o co se jedná je selhání jednotlivce, ne organizace.Nehledě na to, že si klidně někdo vzpomene a kvůli penězům obviní a tím odsoudí nevinného člověka

Vy ovšem vystupujete s pravou nefalšovanou bolševickou nenávistí vůči každému, kdo myslí jinak než vy, islámští fundamentalisté vám pak, až porazí vámi a podobnými rozloženou evropskou společnost jistě dají vyznamenání (třeba tím, že vás popraví stětím hlavy)

0 0
možnosti
VH

Krásný argument! Obdobné znám z Rudého práva, blahé paměti. Krásně je tento typ argumentace ironizován v Pelíšcích: "A komu to prospějete, co? Druhé straně?".

0 0
možnosti
JL

Kazdy obcan, tedy i knez z jakekoliv cirkve, MUSI byt potrestan podle CIVILNIHO soudu. Zde Australie je vpredu s myslenim o cirkvy. Zde papez u katoliku, tento bod opomel. Mysleni teto cirkve se jeste nedostalo do tohoto stoleti!!!!

0 0
možnosti
Foto

Ježíš se nepohnul, neb v jeho době a v oněch krajích to byla normálka.

Bostonský případ jistě znáte, takže nic nového pod sluncem. Bylo by ale zajímavé zjistit, zda se takovými excesy vyskytují i v církvích, kde není celibát.

0 0
možnosti
LK

L57u78b23o16š 54K75r14i23m57l

27. 2. 2019 13:46

Naprosto s Vámi souhlasím, že podobné excesy mají být tvrdě trestány. Jen se mi stále vkrádá otázka, proč člověk, kterému je nyní dle informací 39 let, nebyl schopen ono zneužívání oznámit v roce 1994-5 kdy se dělo. Teď mi to spíše připomíná hon na čarodějnice a touhu po penězích stejně jako v kampani MeToo.

5 0
možnosti
VH

Trochu možná jo. Na druhou stranu - uvěřil by mu tenkrát někdo? Respektive: byl by někdo ochoten věřit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik