Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Minulé vlády dodržovaly model že důchody kopírují průměrné výdělky 41%! A to i v době ekonomické krize kdy průměrný výdělek nerostl! Dnes kdy se světové ekonomice daří, a to vůbec ne díky sektě ÁNO, dává Bureš důchodcům pouze 39% z průměrného výdělku....:-PRv!!

1 1
možnosti
Foto

I67v26a74n 76M40a63r35e50k

17. 2. 2019 9:32

P.Vanku. Za komárů zle, za Babiše ještě hůř. Můžete sem hodit, která vláda počínaje od "něžné" byla podle vás ideální? Alespoň se v neděli trošku pobavíme, když podle vás nyní nemáme ani na ten pravidelný žvanec. 8-o;-D

0 0
možnosti

Za komunistů žádný důchodový účet neexistoval. Jen kolonka, která neměla s výběrem daní žádnou souvislost.

1 1
možnosti

V pohode! R^ Konecne se mi splni životni sen - koupit si masovou konzervu a snist si ji sam...

1 0
možnosti

Tehdejší ministr Kočárník obrovský přebytek účtu, po dohodě s expremiérem, převedl do státního rozpočtu. Nepochopitelné pro běžného občana, pochopitelné pro politiky, kteří přebytkem potřebovali zalátat díru ve státním rozpočtu v době, kdy do lodi ODS, kvůli neskutečným skandálům, už povážlivě teklo. Přebytkový důchodový účet tak zmizel v hlubinách miliardových nezákonných úniků, z nichž už není návratu.

Zdroj: https://strompf.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=701114

Tento nesmrtelný blábol se stal evergreenem všech odpůrců ODS prostě proto, že se strašně dobře poslouchá. Pikantní na něm je ovšem je to, že to bylo přesně naopak. Za Klause se ustanovil důchodový účet, tedy taková pomyslná sledovaná kapitola má dáti - dal, a řeklo se, že z peněz, které se na důchody vyberou, se nesmí platit nic jiného, než zase jenom důchody. Což do té doby neplatilo. Komunisté brali výběr na důchody jako příjmy SR a vyplácení důchodů jako výdaj SR. A to i přes to, že statisticky vybírali více, než vypláceli.

6 1
možnosti
Foto

To je asi relevantní popis událostí, nicméně skutečně platí současně to, co uvádím v níže uvedené ekonomické encyklopedii, že příspěvky na sociální pojištění byly vybírány jako součást daně ze mzdy.

Tedy je to velmi přesné konstatování, že výnos daně ze mzdy je určen především na sociální pojištění a že současně doplňován dle potřeby z jiných příjmů státního rozpočtu. Nevím, jestli federálního, či republikového. Slováci a Češi měli svůj Úřad důchodového zabezpečení.

Mimochodem, nemám představu, jaké zmatky by se děly při rozdělení státu. kdyby tomu tak nebylo. To by nám pak asi pan Klaus mohl vykládat: Czechexit je Czechexit.

0 0
možnosti

No nevím jak u vás, ale u nás těch 27,- Kč důchodcům zaplatí půl oběda. A jestli jim příští rok přidají stejně jako letos, tak jim to zaplatí celý oběd. Mimo soutěž ... já sežrat každý den jogurtu za 27,- Kč, tak se z toho ...

7 0
možnosti

Příští rok zase důchodci zaplatí z navýšeného důchodu jen půl oběra, protože ceny stále rostou. Stačí základní počty 1+1=2

0 0
možnosti

.....nespokojenost a nenažranost...to čpí z vašeho blogu.Trochu pokory a zdravého rozumu....by to chtělo.Ale kdo ho dnes má

6 1
možnosti

E62d45n57a 38N36o98v28á

16. 2. 2019 19:45

Jsem asi divná, ale jogurt za 27 korun??? Vážně? Kupuji si ten 450 gramový bílý v Lidlu za 12-14 korun, není to žádný nekvalitní hegeš, takže za 27 korun mám jogurtu na týden :).

8 0
možnosti

J46o29s46e28f 25K86l32a64t

16. 2. 2019 17:55

Proboha člověče vy si snad chcete kupovat jogurt z opravdového mléka?

4 0
možnosti

Když už mluvíte o "obrovském přebytku" (kolik to teda bylo?) převedeném do státního rozpočtu, byli by férové připomenout, jaké částky se převedly nazpět z rozpočtu na důchody, když byl naopak výběr pojistného v mínusu. Kolik to tedy bylo? A jaká je celková bilance? Děkuji za objasnění.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS