Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Znám úplně jiné mladé lidi a ti takto nemluví. Zajímají se o minulost, vědí, kdo byli komunisté a co dělali, orientují se v politice. Mezi politiky také rozlišují a nepaušalizují. Také vědí velice přesně, odkud naší zemi hrozí skutečné nebezpečí. A nezajímají se jen o minulost, studují, připravují se na vlastní životní cestu, někteří mají chuť angažovat se ve veřejné sféře. Také podle svých možností cestují po různých evropských zemích, jezdí na zahraniční studijní pobyty znají jazyky a jsou v Evropě jako doma, atd. Někteří si vyzkoušeli, krátkodobě i dlouhodobě práci nebo podnikání v zahraničí, v různých zemích. Možná je to jen jedna "bublina", ale jsem přesvědčený, že vůbec ne bezvýznamná.

Ptal bych se možná, co Vámi zmiňovaní mladí lidé sami očekávají od budoucnosti, jaké mají o ní konkrétní představy a co by oni sami chtěli. Myslím si, že se to vytříbí a možná vůbec není špatné, když si mladí lidé všímají chování současných politiků. Otázkou je, co s tím oni sami konkrétně udělají a zda nakonec nenaletí na nějaké vějičky jakoby "alternativního" politického směru, nebo dokonce extrémistického, který by nakonec zavedl celou zemi na scestí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik