Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemusí ničím točit, stačí si pustit záznam, jak si notuje s panem Zemanem po volbách při výroku hradního myslitele, aby ti, co jej nevolili, "drželi hubu". Oba kovaní demokraté, politická dvojčata jako když vyšije.

2 0
možnosti

Na Klause přesně platí to biblické rčení o břevnu ve vlastním oku!

„Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra,

ale trám ve vlastním oku nepozoruješ?“ (Mt 7,3).

1 0
možnosti

Osobně se domnívám, že za změnou nálad ve společnosti stojí mnohem více Havel než Klaus.

Havel sice neměl žádnou velkou moc, jak dění v republice ovlivnit, ale o to více kolem sebe shromáždil novináře, kteří do toho ryli, ryli a ještě jednou ryli tak dlouho, až značné části lidí vsugerovali, že vlastně je to tady jeden velký propadák a že je to všechno vina Klause.

Lidé si nechají vsugerovat i největší hlouposti. Příklad (s tím Havel nemá nic společného, ale jako příklad manipulovatelnosti lidmi to je přímo ukázkové):

Každému musí být jasné, že žádný stát se netočí kolem mluvčího ministra zdravotnictví. Přesto si vzpomeneme, jak před léty hodně lidí považovalo za největší nebezpečí pro tento stát Tomáše Cikrta. Člověka bez výraznějších pravomocí, dokonce ani ne ministra, nýbrž pouze mluvčího, a to navíc ministra resortu sice hodně důležitého z hlediska života lidí (zdraví je věc potřebná), ale bez výrazných možností ovlivnit celkový charakter politiky. Přitom ti, kteří Cikrta tehdy viděli jako kardinální problém, si na něj dnes už ani nevzpomenou (takže tím v podstatě přiznávají, že to žádný problém nebyl, jelikož kdyby to problém tehdy byl, tak by se o něm mluvilo i po létech).

Jak jsem již napsal: S tímhle Havel neměl nic společného, ale jako ukázka, že lidem lze vymýt totálně mozek, to je přímo výstavní příklad.

Havel se po pádu bývalého režimu domníval, že to bude moci řídit se svými hlubokomyslnými a od života odtažitými úvahami. Do toho přišel střízlivě uvažující Klaus a zavedl tady demokracii založenou na svobodných volbách a jakéms takéms trhu. To mu Havel nikdy neodpustil a prohavlovští novináři (v podstatě pražská kavárně a sluníčkáři té doby) začali s vymýváním mozků. A na příkladu Tomáše Cikrta jsem už ukázal, jaký to může mít silný účinek.

1 3
možnosti

Klausovi lze lecos vyčítat, jenže proti drtivé většině současnýcn nejvyšších, nejen českých představitelů, to je přeci jen pan politik.!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS