Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Poslanci, pozor! Přichází plukovník!

Hypoteticky je po podzimních volbách, expolicista nejvyššího řádu pro boj s organizovaným zločinem už nemá uniformu, zato pět a půl procenta, klič ke dveřím do sněmovny. A v zámku už zaharašilo.  

Stalo se to, co se dalo očekávat. Robert Šlachta v novém obleku a nové roli nyní již zvoleného aktivního politika. A bude se dělat pořádek, když to Andrej Babiš přes veškeré sliby neudělal a sám má máslo na hlavě. Hodně másla. Asi takto uvažuje volič hnutí Přísaha v očekávání, že se tak stane. Ve své mysli má, takříkajíc, argumentačně nabito. Šlachta byl polda a poldou svým založením zůstane. Tak to u policajtů chodí. A nepochybně má archívek, v němž by bylo počteníčko nejen o zimních večerech. 

Samozřejmě na šíbry i šibaly, co si mastily kapsu a tak má nabito i Robert Šlachta. Žádné dlouhé láry fáry při volebních vyjednáváních - buď bude po mém, nebo začnu pouštět do světa zlé duchy, z nichž má každý konkrétní jméno. Platí to i o vás, pane poslanče....jméno nechť si ve své fantazii doplní laskavý čtenář sám. 

Jenomže to je zatím výlet do fantazie, ale co není, může být. Co bude zcela jistě, že po volbách, které budou spíše lovem krvelačných hladových šelem za politickou kariérou buď ve fázi pokračování, nebo si coby nováček chtít urvat svůj díl volební kořisti. To budou především dny, kdy se rozdávají karty o podílu na moci. Až se rozdají, volič bude vědět, zda měl k volbám vůbec chodit, protože se hlavně změní hodně věcí. 

Politici budou postaveni jak před boží soud. Zdevastovaná ekonomika s obrovským zadlužením zasluhuje rychlé řešení. Jaké? Ať už o tom bude rozhodovat hnutí Přísaha, hnutí ANO, KSČM, která se do sněmovny dostane s odřenýma ušima, Okamurova politická podnikavost či ODS se Starosty, shodnou se na jediném: Je třeba zvednout daně! 

Nic objevného, ví to každý. A když to ví, tak to i uděláme a drahota se oblékne do svátečního, protože bude mít z čeho. Zaplatí to obyčejný občan, a ten bude i svědkem, že nově zvolené partaje, ledva se v novém složení sněmovny aklimatizují, si půjdou po krku, protože obyčejný volič už je zajímat nebude. Předvolební sliby samospasitelů se opět ukáží jen jako rétorické cvičení novodobých mesiášů, kteří se pak zákulisí lidem chechtají, že si s nimi mohou dělat co chtějí. Protože těch méně přemýšlivých je více než více přemýšlivých, kteří by se nerozpakovali dát politickým dobrodruhům jednu do nosu. Kdyby to tak nebylo, nebyl by ani Zeman dvakrát po sobě prezidentem a má pravdu ten maník v Lánech - 75 procent národa jsou manipulovatelní bezmozci, jinak by v těch Lánech Miloš Zeman nebyl.

Suma sumárum, netřeba se těšit z toho, že když padne Andrej Babiš, jehož zastáncem nejsem ani z jedné molekuly, že bude ekonomicky lépe. A pak se stane to, co se stává vždycky. Každá nová vláda "napravuje" chyby a selhání vlád předešlých. Ovšem s tím rozdílem, že ve vládách se po volbách víceméně střídají ti lidé, kteří pokles důvěry ve spravedlnost a lepší život sami způsobili. Stačí se podívat na současné předvolební preference stran, které opět mají šanci v nových volbách uspět a máte tam ty šíbry znovu. 

Sice v jiných pozicích, ale jejich myšlení zůstává stejné. Je to jako při přepřahání kočáru - místo aby vozka vyměnil celé spřežení, unavené koně mezi sebou pouze prostřídá.  Kočár proto nemůže jet rychleji a únava (ekonomika) se nikam nepohne. S ní ani životní úroveň lidí, kteří se po podzimních volbách těšili, že přijde změna. Vypráskat bičem vozku by byla změna. Ta se ale na české politické scéně nejeví. Z výše uvedených důvodů ani nemůže. V příští generaci snad.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Štrompf | středa 9.6.2021 9:18 | karma článku: 13,68 | přečteno: 465x
  • Další články autora

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma: 19,44 | Přečteno: 559x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

26.12.2023 v 9:58 | Karma: 39,47 | Přečteno: 3580x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Putin musí zůstat u moci. Jinak Západ nevyhraje

Svět je po osmdesáti letech opět na rozcestí. Diktátoři cítí příležitost, jak utvořit nový světový řád podle jejich představ. Žádná svoboda, ani práva. Demokracie kopnutá do rozkroku teď musí přejít do útoku.

25.10.2023 v 18:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 508x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.

14.10.2023 v 15:10 | Karma: 14,93 | Přečteno: 411x | Diskuse

Petr Štrompf

Andor Šándor: Vím, že nic nevím

Zmíněného generála v záloze a bezpečnostního poradce zřejmě netřeba dlouze představovat. Proč taky, když je v médiích zmiňován dost často. Jeho vina to ale není.

21.9.2023 v 8:12 | Karma: 22,25 | Přečteno: 957x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Český rozhlas slaví 101. narozeniny a zve na Den otevřených dveří

17. května 2024

V sobotu 18. května slaví Český rozhlas (ČRo) 101 let od zahájení pravidelného vysílání Dnem...

Byl milý, říkají sousedé o atentátníkovi. Jeho byt s ním prohledalo komando

17. května 2024  11:41

Sousedé atentátníka, jenž postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se shodují, že Juraj C. byl...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik