Umyté ruce ČSSD. Všechno teď odskáče předseda Hamáček

16. 07. 2019 8:47:22
Musíme se semknout a voliče přesvědčit, že sociální demokraté jsou stále stranou budoucnosti. Tolik parafráze ze sjezdu tehdy nově zvoleného lídra ČSSD Jana Hamáčka.

A tak se straníci i jejich sympatizanti semkli, udělali referendum o vstupu do Babišovy vlády a rozhodli, že jim v ní bude dobře. Jenomže není, z lídra je teď hadrový panák, ať už se mu to líbí, nebo ne. Jasně, že se mu to nelíbí a jeho „ultimáta“ spojená s výhrůžkami odchodu z vlády, už baví kdekoho. Protože po čertech nelíbivá politika sociálních demokratů a vzniklá vládní krize kvůli doposud neznámému absolventu gymnázia, vzdělání to zřejmě dostačující k ministerské funkci, už není jen smutek k čisté podobě, ale nebezpečí pro bránici soudného člověka.

Bohužel, je to tak a sociální demokraté nezapřou svůj smysl pro humor. Jejich preference jsou fuč, budoucnost strany nijaká a ti přemýšlivější, rozuměj vychytralejší, se usnesli, že průšvih strany, tedy neumětelství bránit se Babišově „al caponetství“, odskáče pouze jejich předseda. A tak mu dali „mandát“ za všechny sociálně demokratické ministry okamžitě předhodit premiérovi demise a měj se, Andreji, moc hezky. Jenomže Andrej se mít hezky bude. Právě proto, že je Jan Hamáček předsedou. Budou se mít hezky i sociální demokraté, protože mají Jana Hamáčka. Tato banda vykuků z vlády odejde jen z vůle voličů a do voleb ještě pár pátků zbývá. V Česku už se nedělá politika, je to honička kolem stolu a kdo dostane pomyslnou babu, ten kluše na Hrad nebo do Lán foukat si bolístka. Hlava státu moudře zakývá a rozhoduje i o tom, kdo se ke stolu vrátí a kdo ne, aby honička, k jeho velkému pobavení, mohla zase pokračovat.

Zákony se neschvalují, sněmovna funguje na čtvrt plynu a po chodbách malostranských paláců tvoří se debatní kroužky, mudrujících o dnech budoucích. Tedy o jejich vlastní budoucnosti se všemi prebendami, plynoucích v plné míře i ve dnech prázdnin. Být politikem je v podstatě skvělá zábava, kterou daňový poplatník hradí taky v plné míře. Aby nijak nepolevil, připravované zvýšení daní, jakožto jediný návrh zákona nijak zvlášť opozicí nebombardovaný, nepochybně hned v prvním sněmovním čtení projde. Jako foršus pro vlády budoucí, která taky bude muset lepit díry v rozpočtu, rozházeném vládou minulou.

Takže pro daňového poplatníka je jedno, zda sociální demokraté ve svém humoristickém seriálu Odcházení dojdou svému konci teď nebo až někdy jindy. Obyčejný makáč bude muset makat pořád, senioři dostali svůj jogurt denně navíc a mladá generace může nacvičovat další protesty na různých pláních, protože současný stav nevětší nic dobrého ani pro budoucnost, která se už nyní utápí nikoliv v politice, ale v malosti těch, kteří politiku dělají. Kdyby všichni ti opozičníci i koaličníci měli takříkajíc „pořádné koule“ a bylo v nich i kus chlapa, nehonili by se kolem stolu, ale roztřískali ho pěstmi v návalu vzteku, že volič není jen kus pitomce, kterého je třeba „pod koulemi“ před volbami polochtat a pak kopnout někam. Na řadě by teď měl být volič a špičatá bota by měla být zase v módě. Teď už, aspoň vy chytřejší, víte proč.

Autor: Petr Štrompf | úterý 16.7.2019 8:47 | karma článku: 19.76 | přečteno: 514x

Další články blogera

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse

Petr Štrompf

Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

26.12.2023 v 9:58 | Karma článku: 39.42 | Přečteno: 3494 | Diskuse

Petr Štrompf

Putin musí zůstat u moci. Jinak Západ nevyhraje

Svět je po osmdesáti letech opět na rozcestí. Diktátoři cítí příležitost, jak utvořit nový světový řád podle jejich představ. Žádná svoboda, ani práva. Demokracie kopnutá do rozkroku teď musí přejít do útoku.

25.10.2023 v 18:30 | Karma článku: 16.43 | Přečteno: 423 | Diskuse

Petr Štrompf

Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.

14.10.2023 v 15:10 | Karma článku: 14.45 | Přečteno: 329 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 25.84 | Přečteno: 363 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 987 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 301 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1412

Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...